LRD

 

Lahti Roller Derby

”Tahto treenata yhdessä ja rakkaus lajiin on tärkeintä.”

Lahti Roller Derby perustettiin Lahdessa kesällä 2010. Pääasiallisena perustajana voidaan pitää Rose McGoGoa, joka toi lajin Lahteen aloitettuaan harrastuksen Helsingissä vuotta aikaisemmin. Pian kourallinen lajista innostuneita olivat jo rullilla ja yhdistyksen perustaminen oli ajankohtaista.

Lahti Roller Derby rekisteröitiin yhdistykseksi elokuussa 2010. Nykyään Lahti Roller Derby on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka omistavat ja jota pyörittävät sen jäsenet. Tämän jälkeen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti ja roller derby on lajina levinnyt ympäri Suomea.

Lahti Roller Derbyn A-tiimi on nimeltään Bay City Rollers.
Bay City Rollers on aiemmin ollut mukana roller derbyn SM-cupissa kisaamassa, mutta vuoden 2015 jälkeen joukkue luovutti SM-sarjapaikkansa vähäisen pelaajamäärän johdosta.
Lahti Roller Derby keskittyy tällä hetkellä jäsenistön kasvattamiseen ja aktiiviseen scrimmaamiseen muiden Roller Derby seurojen kanssa, joihin lukeutuu mm.  Helsinki Roller Derby, Kallio Rolling Rainbow, Tampere Rolling Ho’s, Dirty River Roller GrrrlsKouvola Rock’n’Rollers.

rollerderbyfinland

Lahti Roller Derbyllä on edustus Roller Derby Finlandissa, joka on suomalaisen roller derbyn kattojärjestö.

Lahti Roller Derby pelaa WFTDA:n (”Women’s Flat Track Derby Association”) sääntöjen mukaan.

 

Lahti Roller Derby ry
Y-tunnus: 2472839-7